Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Bus met aanhanger-rijbewijs DE

Bus met aanhanger-rijbewijs DE

Rijbewijs DE heb je nodig als je achter de bus een zware aanhanger wilt vervoeren.

Chauffeurs die achter de bus een aanhangwagen willen vervoeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, zijn verplicht het rijbewijs E bij D te halen. Voor beroepsmatig gebruik moeten zij bovendien de vakbekwaamheid hebben.

Examen rijbewijs DE

Bij het examen E bij D komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod. In allerlei situaties moet u uw vakbekwaamheid tonen.

Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppelt u de combinatie aan en legt u een examenparcours af, waarin uw rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld.
Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tijdens de rit voert u ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen.

Examenvorm: praktijk
Duur: 85 minuten

Toelatingseisen / meenemen naar het examen

minimaal 18 jaar en de volgende documenten:

  • een geldig Nederlands rijbewijs D (automaat of schakel)
  • of: een Nederlands rijbewijs D (automaat of schakel) waarvan de geldigheidsduur is verstreken en een wettig legitimatiebewijs,
  • of: een geldig EG/EER rijbewijs D (automaat of schakel) en een wettig legitimatiebewijs
  • de oproep voor het examen

Uitslag praktijkexamen

Direct na het examen krijgt u van de examinator de uitslag. Als uw mailadres bekend is bij CCV, dan ontvangt u de uitslag ook op dit mailadres. Via de mail ontvangt u een zogenaamd uitslagformulier. Hierop kunt u nazien wat u goed of juist fout hebt gedaan.

Hebt u geen mailadres doorgegeven? Dan ontvangt uw rijschool via de e-mail het uitslagformulier en kunt u dit bij de rijschool ophalen.

Wij raden u aan om een onvoldoende uitslag met uw opleider te bespreken in verband met vervolglessen.

Wanneer u het examen succesvol afrondt, stuurt de examinator uw uitslag direct digitaal naar het Centraal Register Rijbewijzen.

Pin It on Pinterest