Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Auto met aanhanger-rijbewijs BE

Auto met aanhanger-rijbewijs BE

Rijbewijs aanhanger haalt u bij Rijschool Alblas

Wilt u met uw aanhanger de weg op, dan bent u in veel gevallen in Nederland verplicht om een aanhanger rijbewijs te halen BE. Voor het behalen van dit rijbewijs dient u in het bezit te zijn van een B rijbewijs. Voor het BE rijbewijs hoeft u geen theorie examen af te leggen, alleen een praktijkexamen is voldoenden. Een rijbewijs om met een aanhanger te rijden haalt u bij Alblas.

Wanneer rijbewijs B?

Met alleen een standaard B rijbewijs is het in bepaalde situaties toegestaan om een aanhangwagen te vervoeren.

Bij een B rijbewijs mag u een aanhanger zonder eigen kenteken trekken als deze niet zwaarder is dan 750 kg. Er gelden andere regels als de aanhanger een eigen kenteken heeft.
In dat geval kan enkel een B rijbewijs voldoende zijn als het maximaal toegestaan gewicht van de aanhanger, plus het maximaal toegestaan gewicht van de auto bij elkaar opgeteld niet zwaarder is dan 3500 kg.
Ligt het gewicht hierboven dan is een BE rijbewijs noodzakelijk.

Wanneer rijbewijs BE?

Als het totale gewicht van de combinatie hoger is dan de totaal toegestane massa van 3500 kg. dan heeft u een BE rijbewijs nodig. Alblas is het juiste adres voor het halen van een rijbewijs voor een aanhanger.

Pakketten voor het aanhanger rijbewijs

Rijschool Alblas biedt verschillende pakketten die het mogelijk maken om het rijbewijs aanhanger te halen. U kunt kiezen uit drie pakketten:

• Het losse lessenpakket
Wekelijks neemt u een les die toewerkt naar het praktijkexamen.
• De volledige dagcursus
U krijgt de hele dag les in het rijden met een aanhanger. Aansluitend wordt er aan het einde van de dag het praktijkexamen afgenomen.
• De verkorte dagcursus
Als u al ervaring heeft met het rijden met een aanhanger kunt u gebruik maken van een halve dagcursus waarin u door middel van diverse oefeningen wordt voorbereid op het praktijkexamen.

Weet u niet zeker welk pakket het beste bij u past, dan raden wij het aan om een les in te plannen. U krijgt dan persoonlijk advies van onze instructeur.

Pin It on Pinterest