Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

PROEFLES

Rijschool regio Groene Hart

Home » Medische keuring groot rijbewijs

Medische keuring groot rijbewijs

Om examen te kunnen doen voor het groot rijbewijs (C1, C1E, C, CE, D, DE) moet er volgens de arbowet een medische keuring gedaan worden.

Ook voor het verlengen van het groot rijbewijs moet je deze keuring ondergaan.

Elke 5 jaar moet deze keuring herhaald worden om het te kunnen verlengen. Meer informatie over de medische keuring en de situaties waarvoor je een medische keuring dient aan te vragen vind je op RDW.nl.

Het CBR geeft uitleg over de gezondheidsverklaring en medische keuring.

Trekker en heftruck

Voor de trekker is er gewoonlijk geen verplichte medische keuring bij het aanvragen of verlengen, alleen voor ouderen en mensen met bepaalde ziekten.

Ook voor de heftruck is er geen verplichte medische keuring, ook niet voor ouderen en mensen met bepaalde ziekten. Maar werkgevers willen soms wel een medische keuring doen.

Medische keuring door arbo-arts

Een medische keuring voor een groot rijbewijs kan niet door de huisarts worden gedaan. De arbo-arts doet deze keuringen.

Één keer in de maand, op maandagen van 15:30 uur tot 17:30 uur, is er een een BIG-erkende arbo-arts bij Alblas Verkeersschool in Woerdense Verlaat. Maak een afspraak door de keuring te kopen.

Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring moet vooraf ingediend en betaald zijn via mijn.cbr.nl.
Je krijgt dan een ZD code (Zorg Domein code) toegestuurd. Zodra je deze code binnen hebt, kun je bij ons de medische keuring inplannen.

Heb je vragen over de medische keuring of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel rechtstreeks naar 088-0241 888.

Pin It on Pinterest