Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Scooter-rijbewijs AM

Scooter-rijbewijs AM

Neem een scooter en bespaar voortaan op je reistijd. Rijschool Alblas heeft theorieles- en rijlespakketten. Haal je scooter-rijbewijs razendsnel!

Scooter-rijbewijs (AM) = bromfietsrijbewijs

Een scooter-rijbewijs heet officieel een bromfiets-rijbewijs. Vroeger werd het brommer-rijbewijs genoemd. Het is hetzelfde als rijbewijs AM en rijbewijs AM2.

Naast het besturen van een scooter zijn er meer mogelijkheden met een scooterrijbewijs. Het rijden in een brommobiel, een snorfiets of een geschakelde brommer mag met dit rijbewijs namelijk ook.

Je kunt overal supersnel naartoe met een scooter rijbewijs op zak. Bespaar reistijd naar school of naar het werk door de scooter te pakken in plaats van de bus of fiets.

Met 16 jaar meteen op de scooter

Vanaf 16 jaar is het wettelijk toegestaan om op een scooter te rijden als je in het bezit bent van het scooter-rijbewijs.

Vanaf 15,5 jaar kun je al starten met de theorieles. Het theorie-examen kan ook voor je 16e verjaardag gemaakt worden, zodat je op zestienjarige leeftijd bijna gelijk op de scooter kunt rijden.

Momenteel is er een lange wachttijd bij het CBR. We adviseren om op tijd de theorie in te plannen!

Pakketten voor het scooter-rijbewijs: theorie en praktijk

Alblas biedt verschillende pakketten aan om het behalen van het scooter-rijbewijs AM voor iedereen mogelijk te maken.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitgebreid pakket dat bestaat uit een theoriecursus van één dag, een theorie-examen, vier uur rijles en een praktijkexamen.

Maar ook alleen een theoriecursus met aansluitend een examen behoort tot ons aanbod.

Scooter-rijbewijs binnen 1 dag

Als je je theorie al hebt, kun je bij ons je scooter-rijbewijs in één dag halen. Je kiest dan een pakket van 4 uur rijles met aansluiten het praktijkexamen.

Je scooterrijbewijs razendsnel halen kan bij verkeersschool Alblas!

Niet vergeten

Om examen af te mogen leggen is het verplicht om een geldig en wettelijk toegestaan identiteitsbewijs mee te nemen.

Pin It on Pinterest