Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » 750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen

750 euro boete voor georganiseerde fraude CBR theorie-examen

feb 6, 2015

Dit is weer een bewijs , indien mensen uit puur geldbelang een rijschool beginnen en zodoende fraude plegen, hier eigenlijk strengere regels zouden moeten komen om een verkeersschool te beginnen. Denkende aan een minimale werkervaring van 10 jaar als rijinstructeur ( bij een goedbekende rijschool bij het CBR ) en een goed gedrag verklaring van de gemeente met minimaal  € 45.000,- eigen startkapitaal zoals ook een eigen ruimte  en kantoor ( voor verplicht theorielessen en ontvangst kandidaten).

Het is voor de zotte dat malafide mensen zo maar een rijschool beginnen en door zulke acties de markt behoorlijk schaden. Dit komt voor de kennisoverdracht en de verkeersveiligheid niet ten goede.

Ook is de straf veel te licht: de rechter had gewoon de rijschool moeten ontbinden en een verbod op het uitvoeren als rijschoolhouder en als rijinstructeur moeten opleggen. Zeg nou eerlijk: wat is € 750,- voor deze instructeurs als ze wellicht duizenden op zak hebben gestoken en zo ook het algemene maatschappelijke doel hebben verstoord.

Lees hier het bericht op VerkeersPro.nl

 

Pin It on Pinterest