Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

PROEFLES

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » Motorkeuring

Motorkeuring

feb 6, 2015

Foto: KNMV

Foto: KNMV

Motorkeuring

Motorrijden is leuk, maar moet wel veilig zijn. Met name bij aankoop of verkoop van een tweedehands motor is de technische staat van de occasion erg belangrijk. Laat om hiervan zeker te zijn jouw (droom)motor keuren door een onafhankelijk expert. Leden van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) ontvangen bij deze keuring 10% korting!

Tijdens de keuring wordt de motor grondig nagelopen. Dat betekent dat je een betrouwbaar en deskundig oordeel krijgt door een onafhankelijke keurmeester. Er wordt o.a. gekeken naar het kentekenbewijs, de remmen, wielen, banden, lagers, vering, aandrijving, motorblok, bedienings elementen, elektrisch gedeelte, schade en onderhoud. Tevens wordt er een uitgebreide proefrit gemaakt. Uiteraard wordt er tijdens de keuring nadrukkelijk gelet op veiligheid en juiste werking van alle onderdelen.

Kilometerstand Het keuringsbedrijf is als één van de eerste bedrijven in de motorbranche, NAP-gecertificeerd (Nationale Autopas). Hoewel de naam anders doet vermoeden, staan in die database ook de kilometerstanden van motoren vermeld. Bij elke motorkeuring wordt deze database geraadpleegd. Zo kom je als klant te weten of de kilometerstand wel de juiste is en of het voertuig niet als gestolen geregistreerd staat.

De resultaten van de keuring worden niet alleen met jou besproken, je krijgt ook nog een uitgebreid keurrapport opgestuurd via e-mail. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent. Het is niet noodzakelijk om zelf bij de keuring aanwezig te zijn, de keurmeester brengt je desgewenst telefonisch op de hoogte van zijn bevindingen. Een waardebepaling kan gegeven worden aan de hand van de gegevens uit het ANWB/Bovag koerslijstenboekje.

De keuring wordt uitgevoerd op locatie door Erik van Lent. Onze keurmeester komt gewoon naar je toe, je dealer of de plek waar de motorfiets staat en kan tevens plaatsvinden zonder dat je er zelf bij aanwezig hoeft te zijn. Dat bespaart weer een hoop tijd!  KNMV-leden ontvangen 10% korting op het keuringstarief (exclusief reiskosten enkele afstand).
Maak een afspraak Ga voor meer info en het maken van een afspraak naar www.erikvanlent.nl.

Bron: KNMV.NL

Pin It on Pinterest