Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » Hoezo rijbewijs duur?!

Hoezo rijbewijs duur?!

feb 6, 2015

 
Je 18 verjaardag!! Geweldige mijlpaal, want dan mag je beginnen met je autorijbewijs ( vanaf nov 2011 op je 16,5 jaar en 17 afrijden). De vraag die dan naar boven komt is natuurlijk: “Bij Welke rijschool?” “Hoe duur is die rijschool?”
 
De meeste jongeren gaan bij de rijschool lessen waar hun ouders of grootouders hebben gelest. Ook in de eigen vriendenkring worden de rijscholen aanbevolen waar zij hebben gelest. Dit zijn logische en meestal ook goede beslissingen. Maar als je nou iets wilt wat echt bij jou past ,  op jouw personelijke wensen toegespitst, wat dan? Dan wordt het zoeken op internet.
 
De meeste jongeren maar ook ouders kiezen dan voor een  opleiding die weinig kost: rond de € 25,- tot € 35 ,- per lesuur. Echter, voor een school – en beroepsopleiding wordt er veel geld uitgegeven. Voor het behalen van een rijbewijs wordt er te veel op bezuinigt en mag het niet te veel gaan kosten. Echter , een rijopleiding is niet zomaar even een paar lessen volgen en dan denken dat je meteen rijervaring hebt. Het duurt minimaal 7 JAAR of 100.000 km om ervaren in het verkeer mee te doen.
 
Kwaliteit en betrouwbaarheid staan boven het uurtarief van een rijles. Het klinkt geweldig om te berekenen dat je met nog geen € 1000,- je rijbewijs op zak hebt. Maar schijn bedriegt vaak in dit soort praktijken. In de meeste gevallen zal deze rijschool naast het lesgeven nog een uitkering ontvangen of het wordt naast het eigen vaste werk (kantoorbaan of ander vast werk) aangeboden.
 
Waar veel jongeren voorbij gaan is of de desbetreffende rijschool wel kwaliteit kan leveren – hoe lang moet je op je examen wachten – hoe staat het met service  – hoe snel wordt je geholpen – hoe eerlijk is het advies van de instructeur of baliemedewerker? Allemaal zaken die dergelijk een rol spelen bij de rijopleiding.
 
 

kosten rijles tegenover andere diensten

Ter vergelijking van andere tarieven staan hieronder een aantal voorbeelden:
 
  1. autorijles gemiddeld per uur  ; 48 euro inclusief BTW
  2. advocaat gemiddeld per uur   ; 240 euro exclusief BTW
  3. verwarmingsmonteur             ; 75 euro exclusief BTW en voorrijkosten en materiaalkosten
  4. VMBO school                         ; 1800 euro voor 10 maanden
  5. HBO opleiding                       ; vanaf 3500 euro voor 10 maanden exclusief examenkosten dat zelfs kan oplopen tot € 35.000 en hoger!
  6. autogarage                            ; 75 euro exlcusief BTW en materiaalkosten
 
Bij een autorijles zijn de voorrijkosten – onderhoudskosten – brandstof – verzekeringen – lonen – belasting ( loonbelasting – inkomstenbelasting) bij inbegrepen.

Pin It on Pinterest