Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » Minister geeft toe dat 2toDrive leidt tot minder bromfietsers

Minister geeft toe dat 2toDrive leidt tot minder bromfietsers

feb 6, 2015

bromfietsexamen, brommerrijbewijs, scooter, CBR, bromfietsles

De rijschoolbranche zegt het al ruim een jaar, maar minister Schultz van Haegen geeft het nu eindelijk officieel toe. De introductie van 2toDrive leidt tot minder brommerrijders. “Door de aantrekkingskracht van begeleid rijden zullen naar verwachting minder jonge bestuurders zowel het AM als het B theorie-examen willen afleggen”, schreef ze vorige week aan de Tweede Kamer.

In het eerste kwartaal in 2012 werden dan ook maar liefst 37,4% minder brommerrijders opgeleid voor het eerste praktijkexamen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, zo bleek onlangs uit de kwartaalcijfers van het CBR.

Rijbewijs AM

“Aspirant bestuurders willen zo vroeg mogelijk auto gaan rijden. Om een examen te sparen zullen zij bereid zijn een klein jaar te wachten voor ze dat rijbewijs AM vanzelf krijgen na een succesvol B-examen”, schrijft de minister.

Kandidaten kunnen sinds de introductie van begeleid rijden op 1 november 2011 hun B-rijbewijs eerder behalen. Sinds die datum is het mogelijk om al vanaf 16 jaar het B theorie-examen af te leggen, en vanaf 17 jaar het B praktijkexamen. Met het rijbewijs B ontvangt de geslaagde kandidaat tevens het rijbewijs van de categorie AM, zodat hij daar geen apart rijles hoeft te nemen.

Bron: Verkeerspro.nl

Pin It on Pinterest