Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » Rijexamen altijd in de eigen buurt

Rijexamen altijd in de eigen buurt

feb 6, 2015

 

BOVAG wil dat examen-kandidaten op veel meer plekken examen moeten kunnen doen dan alleen op de 58 CBR-locaties. Dat scheelt drukte in de wijken, uitstoot van schadelijke stoffen, tijd en geld en is veel klantvriendelijker. BOVAG heeft CBR nadrukkelijk verzocht hier werk van te maken. Vandaag was er voor deze oproep aandacht in onder meer de Telegraaf en de NOS Sportzomer op Radio 1.  

 

Jaarlijks doen circa 350.000 leerlingen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen praktijkexamen. Het CBR heeft daar 58 plekken voor. Dat is te weinig, vindt BOVAG. Decentraal examineren is veel handiger.

,,Denk aan een gemeentehuis of een andere openbare plek zoals een sporthal of een geschikte rijschool. De examinator komt naar de leerling toe; dat is toch een stuk klantvriendelijker?  Het is niet alleen gemakkelijker op de examendag zelf, maar ook in de voorbereiding. Nu rijden leerlingen veel heen en weer tussen hun woonplaats en de plek waar het CBR zit om daar in de buurt examenroutes te rijden. Die kilometers kan je beter gebruiken in de opleiding”, zegt BOVAG-rijschoolhouder René Brunen in De Telegraaf. Klik hier voor het artikel.

BOVAG heeft dit peidooi enkele maanden geleden al neergelegd bij het CBR. Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen: “De reactie van het CBR was dat het wordt ‘meegenomen in het nieuwe  locatiebeleid’. BOVAG blijft de druk op de ketel houden. Te meer daar niet alleen het verminderen van de lesautokilometers nuttig en wenselijk is. Er zijn namelijk meer redenen om het locatiebeleid onder de loep te nemen. Bij sommige examenlocaties kun je bijvoorbeeld vraagtekens zetten bij de geschiktheid van die locatie. Zo is er bij locatie Den Helder geen snelweg in de buurt. Kandidaten worden in Den Helder dus minder op hun snelwegvaardigheid getoetst door het CBR.”

Bron: Bovag.nl

Pin It on Pinterest