Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » Tips voor bestuurders

Tips voor bestuurders

feb 6, 2015

Laaghangende zon kan heel verraderlijk zijn

In het verkeer kan het weer tot gevaarlijke situaties leiden, ook wanneer het weer helder en mooi is. Zo kan een laaghangende zon in de vroege ochtend of namiddag het zicht goed belemmeren.
Alblas geeft u een aantal handige tips en adviezen voor het rijden bij een laaghangende zon. Allereerst willen we jou erop wijzen dat een goede zonnebril in jou auto een absolute must is. Een zonnebril met bijvoorbeeld gepolariseerd glas zorgt dat de zonnestralen niet rechtstreeks tot de ogen komen maar meerdere keren worden onderbroken. Dit soort brillen wordt ook veel bij watersport gebruikt en is prettig voor onderweg.
Achteropkomend verkeer
Wanneer je verkeerslichten nadert en de zon blokkeert het zicht hierop, minder dan je snelheid en houd een oogje op het verkeer achterje voor het geval het overige verkeer achter jou ook kan wordt verblind door de zon. Een laaghangende zon kan ook via de achterruit naar binnen schijnen. Hierdoor is het moeilijk het verkeer achter je in de gaten te houden. Door de zon zijn je  spiegels nauwelijks dan nog bruikbaar. Kijk daarom goed over uw schouder voordat je  van rijbaan wisselt of een andere manoeuvre wil uitvoeren. Het verstellen van uw (achteruitkijk)spiegel kan het zicht ook verbeteren.
Schone ruiten
Een laagstaande zon zorgt er voor dat vuil en krasjes op de autoruit meer oplichten, waardoor je zicht wordt belemmerd. Met voldoende ruitenwisservloeistof kunt je de  ruiten besproeien en schoonhouden. In de winter gebruikt je hiervoor speciale vloeistof die niet kan niet bevriezen. Ook worden de  ruiten  goed gewist met niet versleten ruitenwisserbladen. Om het optimale effect te benutten van je ruitenwisserbladen adviseren wij om de ruitenwissers minimaal één keer per jaar te vervangen.
Ook schone ruiten van binnen
Doordat je in de winter regelmatig de verwarming van je  auto gebruikt, komt er ook vuil aan de binnenzijde vanje autoruit terecht.  Daarom niet alleen je ruiten van buiten schoon te houden, maar ook aan de binnenzijde. Hiervoor is het verstandig om wekelijk een glasreinigingsmiddel en een droge doek langs je ruiten halen.
Wij wensen je vele veilige km toe.
Het Alblas Team

Pin It on Pinterest