Whatsapp

0880 – 241 888

info@alblas.net

Proefles

Rijschool regio Groene Hart

Home » Blog » Verkeerscampagne voor motorrijders in Eifel

Verkeerscampagne voor motorrijders in Eifel

feb 6, 2015


De Duitse bochtenspaghetti trekt jaarlijks vele Nederlandse motorrijders

De Duitse bochtenspaghetti trekt jaarlijks vele Nederlandse motorrijders

Verkeerscampagne voor motorrijders in Eifel

Samen met de Duitse collega’s in Trier maant de politie van de regio Limburg-Zuid motorrijders tot voorzichtigheid op onbekend terrein. Met name diegenen die na een tocht door Nederland al enigszins vermoeid beginnen aan hun rit door de Eifel.

Die omgeving is onder motorrijders bekend en geliefd om de prachtige routes en mooie bochtige wegen. Vanwege het grote aantal ongevallen met gewonden en dodelijke slachtoffers (29 in 2011) waarschuwt de politie van het Polizeipräsidium Trier op de gevaren die ontstaan bij te hard rijden.

In samenwerking met de Duitse collega’s is er een folder gemaakt onder de titel ‘Motorrijden in de Eifel – natuurlijk, maar wel veilig!. De politiediensten hopen te bereiken dat er minder ongevallen zullen zijn waarbij motorrijders betrokken raken, dat het aantal ongevallen met zwaar letsel of dodelijke afloop afneemt en dat motorrijders verkeersveilig rijgedrag vertonen.

De folder sluit af met de tips: – Volg een ‘korte aangepaste rijopleiding’ na de winterstop. Zeker als beginnend bestuurder – Altijd uw snelheid aanpassen aan het overige verkeer – Draag veilige, zichtbare en functionele motorkleding – Controleer de werking van alle belangrijke functies (van de motorfiets, red.) voordat u vertrekt – Neem nooit risico’s bij ritten in groepsverband

Bron: KNMV.NL

Pin It on Pinterest